یکی از علت های مهم برای خرید سوله دست دوم، مقرون به صرفه بودن قیمت سوله دست دوم است. بعضی افراد فکر می کنند در این مورد باید کیفیت فدای قیمت پایین آن شود درصورتی که اینطور نیست! خریدار سوله دست دوم باید از فروشنده بخواهد که سازه را به صورت تضمینی تحویل دهد تا پس از نصب آن، هزینه هایی مانند تعمیرات قطعات برعهده خریدار نیفتد و از لحاظ اقتصادی به صرفه باشد.
یکی دیگر از مزایای خرید سوله دست دوم این است که راه اندازی این سوله زمان کمتری نیاز خواهد داشت. همچنین مشتری می تواند با توجه به بودجه موردنظر خود، انتخاب های بیشتری داشته باشد.
بنابراین درصورتی که بودجه خریدار کم باشد و درحال راه اندازی شغلی جدید بوده و ظاهر سوله موردنظر برایش اهمیتی نداشته باشد، خرید سوله دست دوم از لحاظ اقتصادی بسیار به صرفه است و در صورت انتخاب صحیح، هزینه ها را به شدت کاهش می دهد. زیرا سوله دست دوم سوله ای است که یکبار استفاده شده است و بعد از جداسازی قطعات، در انبار دپو شده و در صنایعی مانند مرغداری ها، اتومبیل سازی و …. استفاده می شوند.
ابعاد سوله دست دوم: برای خرید سوله دست دومباید توجه کرد که طول، عرض و ارتفاع سوله با مشخصات درخواستی خریدار مطابقت دارد یا خیر. در بسیاری از موارد دیده شده زمان ارائه مشخصات طول و عرض سوله، افراد بعضی اوقات آکس تا آکس اندازه داده شده و بعضی اوقات پشت تا پشت و در زمان اجرای فنداسیون سوله دست دوم بعضا برعکس اجرا شده و همین امر باعث می شود نصب سوله امکان پذیر نگردد و مشکلات زیادی ایجاد می نماید و یا در مواردی امکان اینکه قبل از خرید سوله دست دوم صورت پذیرد. فنداسیون اجرا شده و در کنترل ابعاد طولی و عرضی هریک از طرفین خریدار و فروشنده سوله دست دوم ابعاد را در آکس تا آکس و پشت تا پشت جابه جا گفته و دچار مشکل شوند و پس از هزینه های مکرر این سوله دست دوم از سوله نو هم گران تر تمام می شود.
وزن سوله دست دوم: در بعضی موارد خریداران سوله دست دوم به دنبال سازه های کیلویی بوده و معیار مقایسه باصرفه بودن را هرکیلو ساخت سوله با سوله دست دوم قرار می دهند که در بسیاری موارد به دلیل اینکه سوله دست دوم موجود وزن سنگینی داشته از سوله نو هم گران تر تمام می شود. زیرا سوله نو را با در نظر گرفتن تمامی موارد استاندارد سازی و آئین نامه های نظام مهندسی و علم محاسبات و نرم افزار های طراحی و از همه مهم تر سبک سازی می توان با کمترین قیمت سولهساخت در صورتی که سوله دست دوم را نمی توان گفت که تمامی موارد بالا را دارا می باشد. لذا برای خرید سوله دست دوم به صورت مترمربع خریداری شود و با سوله نو مقایسه گردد و بهتر است معمولا در مقایسه سوله دست دوم 30% نسبت به سوله نو ارزان تر است.
کیفیت سوله دست دوم: در زمان خرید و بررسی معیار خرید سوله دست دوم ، در نظر گرفتن میزان اصطکاک سوله دست دوم و یا همان پوسیدگی قطعات اهمیت ویژه ای دارد چراکه در مقایسه مدت زمان استفاده مفید از سازه باید پوسیدگی در نظر گرفته شود. مثلا اگر سوله نو با 50 سال بازدهی مفید عدد x تمام شود و سوله دست دوم با 25 سال بازدهی مفید نصف همان x عدد تمام شود، یعنی معقولانه نیست.
اتصالات سوله دست دوم: در تعریف سوله یعنی سقف شیب دار با اتصالات پیچ و مهره ای در زمان خرید سوله دست دوم باید معیار خرید سوله دست دوم را مورد بررسی قرار داد و دقت نمود که سازه هایی که شبیه سوله هستند و دارای اتصالات جوشی می باشد دارای استحکام کمتر و هزینه بیشتری هستند. در بعضی موارد دیده شده از سوله های بسیار قدیمی طرح فلنچ های خورشیدی استفاده کرده و قسمت فلنچ خورشیدی برش خورده و فلنچ های جدید نصب شده و جوشکاری می شود که این کار به دلیل وجود سوراخ های اضافه و متعدد در قسمت سر ستون غیر استاندارد و خطرناک می باشد. در قسمت بعدی به پیچ و مهره های سوله دست دوم باید توجه نمود چراکه پیچ و مهره های دست دوم و زنگ خورده قابل استفاده نیست و اگر هم بتوان استفاده نمود به دلیل زمان بیشتر و نیروی انسانی بیشتر و استحکام کمتر آن مقرون به صرفه نیست. لذا در سوله دست دوم از پیچ و مهره های نو باید استفاده نمود.
محل اجرای سوله دست دوم: در بسیاری از موارد دیده شده خریداران سوله دست دوم بدون در نظر گرفتن محل اجرای سوله نسبت به میزان بارش برف و وزش باد و زله سوله را خریداری نموده و نصب می نماید و در زمان بحران دچار خسارت های جبران ناپذیری می شود. چراکه بسیاری از سوله های دست دوم پس از مونتاژ شدن از محل اولیه بدون در نظر گرفتن موارد ایمنی سازه نسبت به محل جدید نصب می گردد. در محل اجرای سوله دست دوم به رنگ و زیر سازی سوله دست دوم نیز باید توجه ویژه ای نمود چراکه در مناطق مرطوب و گرم از رنگ های معمولی و یا بازسازی شده نمی توان استفاده کرد، چراکه بازدهی زمانی استفاده مفید از سازه را تا 10 برابر کاهش می دهد. برای مثال اگر سوله سازی برای مناطق خشک کشور باشد و پس از مدتی بازشده و دارای پوسیدگی باشد و حتی مجددا رنگ آمیزی گردد، در مناطق گرم و مرطوب در عرض چند سال سریع اکسیده شده و ظاهر بسیار بدی پیدا کرده و غیر قابل استفاده می گردد و غالبا در این مناطق استفاده از سوله نو با زیر سازی سند بلاست و رنگ های چند لایه مقاوم به رطوبت مثل زیر رنگ زینک ریچ و نهایی اپوکسی و پلی ارتان توصیه می گردد.
سوله دست دوم از جمله پرفروش ترین و پرکاربردترین نوع این محصول می باشد. می توان گفت سوله دست دوم اصفهان از جمله پرفروش ترین سوله کارکردی به شمار می آید. در کنار تمامی مزیت ها و ویژگی های مثبتی که با استفاده از سوله های دست دوم می توان از آن ها بهره مند شد؛ معایبی نیز دارا می باشد که در این بخش می خواهیم به برخی از معایب سوله های دست دوم اشاره کنیم:
سوله دست دوم در مقایسه با سوله نو و بدون کارکرد با مشکلاتی نظیر اندازه و طرح خواسته شد روبه رو می باشد. در سوله های نو با توجه به سفارشات مشتری سوله سازان با استفاده از متریال های درخواست شده با رعایت ضوابط و قوانین مقاوم ترین سوله را طراحی و تولید می کنند.
سوله نو در مقایسه با سوله های دست دوم در زمان برگشت، هزینه بهتری را دربر خواهد گرفت. مثلا پس از خرید و مصرف این محصول و پس از گذشت مدتی می توانید با افت قیمت 15 درصدی از قیمت خرید، آن را به فروش بگذارید. هم چنین می توانید در هر زمان پس از مصرف آن طرح آن را تغییر داده و سازه را به نقطه گیری انتقال دهید.
قیمت این محصول به صورت متری محاسبه می شود.
فروشنده سوله های دست دوم هیچ گونه مسئولیتی در قبال نصب سوله و مسائل فنی آن نخواهد داشت.
قبل از خرید سوله دست دوم توصیه می کنیم محل نصب قبلی این قطعه و دفترچه محاسبات آن را مورد بررسی قرار دهید.
در موقع اجرا و ساخت سوله که معمولا در محل است باید استاندارد های لازم را رعایت کرد و به شرایط محیطی، شرایط آب و هوایی، وضعیت، ابعاد و شرایط سوله مورد نظر توجه کرد.
شرایط محیطی
برای این منظور، باید به وضعیت زله پذیری دقت کنید و قدرت زله های موجود را بررسی کنید. هم چنین باید به موقعیت و جنس خاک محل توجه کنید و میانگین آن را بررسی کنید.
شرایط آب و هوایی
باید به میزان و میانگین بارش های باران و برف توجه کنید و اینکه سقف چه میزان وزن برف را می تواند تحمل کند. شرایط هوا و میزان وزش باد محل نیز باید مورد توجه قرار بگیرد.
بسته به نوع کاربرد سوله و ساخت سوله برای واحد های صنفی و صنعتی مختلف باید به دهانه، طول، شیب و ارتفاع سوله توجه کرد.
حال تمامی موارد بالا را در چند نوع سوله می توان اجرا نمود که شامل موارد زیر می باشد:
1-سوله های تیرورقی که با استفاده از ورق های موجود در بازار با مقاومت های مختلف st33 تا st37 و st44 و st52 استفاده و با پروفیل و ورق زد تکمیل و در چند نوع مختلف ساخته می شود.
2-سوله دو طرف شیب که به صورت 8 و در تعداد دهانه هایمورد نیاز نظیر 88 ( دو قلو) و 888( سه قلو) و تعداد دهانه های بیشتر نیز امکان پذیر است.
3-سوله قوسی دو طرف شیب که به صورت تک هلال یا دو هلال یا سه هلال و حتی دهانه های بیشتر نیز امکان پذیر است.
4-سوله های تک شیب که عمدتاً یک طرف آن بلندتر از طرف دیگر است که در این نوع سوله می توان به صورت تک دهانه یا چند دهانه موازی و یا چند دهانه قرینه نیز امکان پذیر است
درباره این سایت